Logo

Brødbudding

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Brødbudding

 

- er en klassisk dessert, som er ved at gå i glemmebogen. Det er lidt synd, for desserten er enkel at lave og smager godt.

Arbejdstid: 25 min. Koge/bagetid: 55 min. 6-8 personer

 

#

225 g daggammelt hvedebrød

75-100 g rosiner

½ liter mælk

5 æg

5 spsk sukker

1 tsk vaniljesukker

2-3 spsk fin rasp

50 g smør

 

Tilbehør: frugtsauce

*

 

Skær brødet i terninger og fordel dem i et smurt, ovnfast fad sammen med rosinerne.

 

Bring mælken i kog.

Pisk æggene godt sammen med sukker og vaniljesukker.

Pisk lidt af den kogende mælk i æggene og hæld det hele tilbage i gryden.

Varm cremen til ca. 70 °C under piskning.

Cremen må ikke koge, så skiller den.

 

Hæld cremen over brød og rosiner.

Drys et tyndt lag rasp over og læg smørklatter øverst.

Bag buddingen ca. 45 min. ved 175 °C.

Server en varm eller kold frugtsauce til.

 

Frugtsauce: Du kan købe en færdig kirsebærsauce eller lave en sauce af 300 g frosne bær, 100 g sukker, ½ dl vand og 2 tsk kartoffelmel.

Kog bærrene med sukker, til de er gennemvarme.

Rør kartoffelmel ud i vand.

Tag gryden af varmen og rør jævningen i.

Server varm eller kold.

 

TIPS: Buddingen kan også bages i 6-8 portionsforme. I så fald er bagetiden 20-30 min.

 

Brødbudding serveres oftest med saftsauce. Men buddingen kan også kombineres med stegte kartofler og bliver derved en hovedret.
En rest kan dagen efter opvarmes på panden og serveres som varm ret.

 

Sønderjyske buddinger kendes mange andre steder i landet, men de stammer altså fra Sønderjylland. Denne Brødbudding er et udmærket eksempel på, hvordan man dengang udnyttede tørt brød.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (10 stemmer)
Siden er blevet set 2.224 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Omelet med baconEn omelet er meget nem at lave og smager dejligt. Denne omelet med bacon er en dejligt...
• ÆggegrødÆggegrød er en gammel dansk ret, og denne opskrift er rimelig simpel at følge. Grøden...
• Omelet fra SydindienEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Svampesouffle med isopEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
496702-03-2016 20:27:30 Toni
Det kan da ikke passe, at der kun skal 1 dl. mælk i???

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os