Logo

Citronkage med blommekompot

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Citronkage med blommekompot

Den florlette sukkerbrødskage er bedst kendt fra lagkagebundene, men tåler sagtens at blive serveret uden kagecreme og flødeskum, hvis den bliver serveret med en kompot af sæsonens bær eller frugt. Her bliver den serveret med en karamelliseret blommekompot. Kagen kan suge en masse af den lækre lage.

 

3 æg
2 spsk + 125 g sukker
Saft og skal af ½ usprøjtet citron
Korn af 1 stang vanille
3 spsk kartoffelmel
Lidt fint salt
50 g hvedemel

Blommekompot:
100 g sukker
Saft af 2 og skal af 1 usprøjtet appelsin
1 vanillestang uden korn
½ kg blå blommer i tern


Tænd ovnen på 175°C. Del æg i blommer og hvider.

Pisk hviderne stive og drys 2 spsk sukker i under forsat piskning.

Pisk æggeblommerne hvide med resten af sukkeret.

Pisk vanillekorn, citronsaft og -skal i.

Bland kartoffel- og hvedemel med salt og vend det forsigtigt i blommerne.

Vend først en tredjedel af hviderne i, dernæst forsigtigt resten af hviderne.

Kom dejen i en smurt og melet springform og bag den i 30 min.

Server med lun blommekompot:

Smelt sukkeret i en tykbundet gryde, tilsæt appelsinskal og -saft samt vanillestang og kog det igennem.

Varm blommerne heri ad flere omgange.

Tag vanillestangen op og kom blommer og lage oven på.

Server lun eller kold.   -  Frugt pr. person: ca. 100 g

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.761 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her