Logo

Clafoutis med agen svesker, pærer, vanille og stjerneanis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
(6-8 personer) (bagerst på billede)
(forrest: Agen sveske-armagnac is - se opskrift)
 
1 vaniljestang.
3 store æg.
150 g hjemmela­vet vaniljesukker (1).
55 g sigtet hvedemel.
1 knsp. fint salt.
2 dl cremefraiche 38%.
1 ½ dl sødmælk.
1 stk hel stjerneanis.
1 spsk eau-de-vie de Poires.
2 store modne, men faste pærer.
225 g Agen svesker, gerne med sten.
Smør og hjemmelavet vaniljesukker til formen
 
Forvarm ovnen til 200°.
Smør et ovnfast fad godt med smør og drys med hjemmelavet vaniljesukker og stil til side.
Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, skrab vaniljekornene ud og lad dem sidde på kniven.
Kom den fiækkede vaniljestang ned i beholde­ren med den hjemmelavede vaniljesukker.
Kom de hele stjerneanis i en krydderikværn eller morter og kværn så fint som muligt.
Vær forsigtig med ikke at overdosere, når krydderi­et tilsættes.
Kom æggene i en skål og pisk dem skummen­de.
Tilsæt vaniljekorn, vaniljesukker, sigtet hvedemel, salt, cremefraiche, mælk, stjerneanis og eau-de-vie.
Pisk dejen sammen til en homo­gen masse og lad stå og hvile i min. 10 min.
Skræl pærerne og og halver dem.
Skær hver halvdel i kvarter og fjern kernehuset.
Skær hvert kvarte stykke i fire skiver.
Fordel skiverne i fadet sammen med sveskerne.
Hæld dejen gennem en sigte (hvis der skulle være stykker af stjerneanis) over pærer og sve­sker.
Stil fadet på en bageplade i midten af ovnen og lad den bage i ca. 40 minutter, eller til kagen er gylden, og dejen er hævet op om frugterne.
Lad clafoutis'en køle af på en rist.
Spis clafoutis'en lun eller ved stuetemperatur.
Kagen bør ikke opbevares i køleskab!
 
(1) Hjemmelavet vaniljesukker: Fyld et stort sylte­glas med sukker og 2-3 flækkede vaniljestænger.  Lad glasset stå tillukket i 1 uge, således at aro­maen fra vaniljen trænger ud i sukkeret. Fyld efter­hånden op med mere sukker og flere vaniljes­tænger.
 
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.339 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Vil du boykotte noget fra Rusland?


Effektiv reklame - klik her