Logo

Creme brûlée med jordbær og rosenblade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
500 g jordbær
50 g sukker
20 rosenblade
Evt. et par dråber rosenvand
Lidt citronsaft

cremen:
2 ½ dl mælk
2 ½ dl fløde
4-5 past. æggeblommer
75 g sukker
½ stang vanilje
1 stang kanel
Sukker til glasering

Kog mælk, fløde, korn af ½ vaniljestang, sukker samt kanelstangen op.
Pisk herefter - lidt efter lidt - den kogende blanding ned i æggeblommerne.
Sigtes og sættes til afkøling, kommes i dybe tallerkener og bages i ovnen ved ca. 100ºC til cremen har sat sig - det tager ca. 30 min. i varmluftovnen. Afkøles.
Ved servering drysses cremen med et jævnt lag sukker og "brændes" på overfladen, stilles under grillen, til sukkeret er karameliseret.
På midten af hver creme brulée kommes en lille salat af jordbær skåret i kvarte og smagt til med sukker, citronsaft, rosenblade og evt. rosenvand. Salaten skal trække ca, 30 min., før den anrettes på cremen.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.391 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?