Logo

Fromage med Baileys og kaffe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fromage med Baileys og kaffe

 

Findes der noget bedre end en god gammeldags fromage til dessert? Hvad enten det er oldemors klassiske citronfromage, eller en af de nyere varianter med Baileys, kaffe eller passionsfrugter, så er fromage altid en sikker vinder på dessertbordet.

(4-6 personer)

#

4 blade husblas
50 g hvid chokolade
1 dl Baileys
4 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 2 af de små bægre
2 spsk sukker
3 dl piskefløde
100 g mørk chokolade

Kaffesirup:
1 dl vand
2 dl sukker
2 spsk instant kaffepulver (Nescafe)
2 spsk kogende vand

*

Udblød husblassen i koldt vand ca. 10 min.

Smelt husblassen i mikroovn eller over vandbad i det vand, der følger med.

Hak hvid chokolade fint, og smelt den i mikroovn eller over vandbad.

Rør Baileys i husblassen, og rør det i den hvide chokolade.

Pisk æggeblommerne cremede med sukker.

Rør chokoladeblanding og æggeblanding sammen.

Pisk fløden til skum, og vend det i.

Vend hakket, mørk chokolade i.

Kom fromagen i en skål eller portionsglas, og stil den køligt 3-4 timer.

 

Kog vand og sukker op 3-4 min.

Tag gryden fra varmen.

Udrør kaffepulveret i 2 spsk kogende vand, og rør det i sukkerlagen.

Afkøl kaffesiruppen, og server den til fromagen.

 


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.129 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?