Logo

Fromage med ingefær og chokoladesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fromage med ingefær og chokoladesauce


Fromager er kendt som kolde luftige desserter. Blandt de mest populære er citronfromage og chokoladefromage. Vi har disse og mange andre skønne fromageopskrifter samlet til dig.


#

50 g ingefær i sukkerlage på glas
4 blade husblas
0,75 dl sukkerlage fra ingefær
1½-2 spsk citronsaft
2 bægre æggehvide
korn fra 1 vaniljestang
3 dl piskefløde

Chokoladesauce:
100 g mørk chokolade
2 spsk sukkerlage fra de syltede ingefær
1 spsk rom
1 dl kaffefløde 9 %

Pynt: friske mynte- eller citronmelisseblade

*

Skær de syltede ingefær i små tern.

Kom husblas i koldt vand, og lad dem ligge 5 minutter.

Pres overskydende væde bort.

Varm ingefærlage tilsat citronsaft op til 40 °C, og hæld den i en skål med den bløde husblas.

Rør, til husblassen er gået i opløsning, og kom den hakkede ingefær i.

 

Pisk æggehviderne stive.

Skrab kornene fra vaniljestangen ud i fløden, og pisk den til skum.

Vend æggehvider og flødeskum med ingefærblandingen.

Hæld fromagen i en skål, og lad den stå koldt, til den skal spises (minimum 2 timer).

Hak chokoladen, og kom den i en varmefast skål over vandbad sammen med sukkerlage fra ingefær, rom og kaffefløde.

Pisk, til chokoladen er smeltet, og saucen er jævn. fjern den fra varmen, og lad det stå ved stuetemperatur, til den skal serveres.

Dryp lidt chokoladesauce over fromagen, og server resten til.

Pynt med et lille friskt blad mynte eller citronmelisse.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.638 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her