Logo

Frugtdessertkage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mascarponecreme:
0.4 l yoghurt natural
125 g mascarpone
1  ½ dl fløde
15 spsk sukker
1 spsk vaniljesukker eller korn fra 1 vaniljestang
citronsaft
 
Chokoladebund:
8 stk Digestive kiks - hvis der ønskes en mere kikset bund skal der en del mere i.
250 g usaltet smør
100 g chokolade
1 dl mørk kakao
1-1  ½ dl floremelis
evt. revet appelsinskal
 
Pynt:
Frugter efter eget ønske
 
Mascarponecreme:
Lad youghurten dryppe af i et klæde natten over.
Bland fløde, sukker og vanilje sammen og pisk luftig og halv fast.
Bland den afdryppet yoghurt og mascarpone godt sammen.
Flødemassen vendes forsigtig i mascarponemassen.
Den stilles på køl indtil servering.
 

Chokoladebund:
Gør et stort tærtefad klar (ca 28–30 cm) ved at beklæde den med bagepapir.
Chokoladen smeltes i vandbad, mens smørret smeltes langsomt i en gryde.
Bland smør og chokoladen sammen og hold det lunt over vandbad.
Rør så flormelis, kakao (og appelsinskal) i chokolademassen.
Knus kiksene og vend dem i til sidst.
Hæld så massen i tærtefadet og stil det i køleskabet i min. 3-4 timer.
Inden servering vendes chokoladebunden ud på et fad og mascarponecremen kommes oven på.
Til sidst kommes frugter på efter eget ønske.

 
Tips: Husk bagepapir til bunden for ellers kan det godt være svært at få den ud, uden at den går i stykker.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.162 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Fjern en reklame du ikke kan lide
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her