Logo

Indbagte figner med valnøddeis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
100 g valnødder
1 æg
2 æggeblommer
100 g sukker
2 1/2 dl piskefløde
1/2 spsk cacao

Figner:
8 friske figner
4 plader frossen butterdej
1 1/2 dl portvin
2 spsk flormelis
2 æggehvider

Valnødderne ristes på en tør pande, afkøles og hakkes fint.
Æg æggeblommer og sukker piskes hvidt.
Piskefløde og cacao piskes let og vendes i æggemassen sammen med valnødderne.
Isen hældes i en form og stilles i fryseren et par timer.

Stilkene klippes af fignerne, og der skæres et kryds i toppen af dem. Portvinen hældes forsigtigt ned i fignerne, der stilles på køl i 1 time. Butterdejpladerne tøes op og halveres.
De pakkes om fignerne, således at de fire hjørner samles på toppen af fignerne.
Pakkerne pensles med æggehvide, drysses med flormelis og stilles i en 220ºC forvarmet ovn, til de er lysebrune.

Servering:
Isen tages ud af fryseren ca 20 min. før servering.
Inden anretning røres isen igennem.
4 af de indbagte figner halveres.
På hver tallerken anretts en hel figen, 2 halve samt valnøddeis.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.197 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Chokolademandelkage, bagtLækker chokoladekage der indeholder både lys chokolade, mørk chokolade og mandler. Perfekt...
• Papaya og passionsfrugtEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Creme-is - Marie'sEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Chokolademandelkage, bagtLækker chokoladekage der indeholder både lys chokolade, mørk chokolade og mandler. Perfekt...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!