Logo

Italiensk mælkeis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
6 æggeblommer
170 g sukker
8 dl sødmælk (økologisk)
1 stang vanilje

Kog sødmælken op med den flækkede vaniljestang og de udskrabede korn. Lad den trække væk fra ilden. Pisk æggeblommerne længe med sukkeret, til massen er hvid og luftig. Si mælken over æggemassen og tryk al saft af vaniljestangen. Pisk massen sammen og hæld den tilbage i gryden. Varm forsigtigt op under omrøring. Så snart cremen viser tegn på at tykne - d.v.s. den skal hænge så meget ved en træske, at man med en finger kan trække en streg på bagsiden af skeen, der beholder 'sporet'. Cremen må absolut ikke koge. Hæld cremen i en skål og køl den af under jævnlig piskning. Hæld den kolde creme i en ismaskine og frys den efter maskinens brugsanvisning. Isen kan varieres som andre isopskrifter med fx. tilsætning af knust hård nougat, eller 50 g cacao kogt sammen med mælk og vanilje.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.009 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Chokolademousse med frisk frugtDesserten er en klassisk chokolademousse med frisk frugt
• PassionsfrugtfromageFromager er kendt som kolde luftige desserter. Blandt de mest populære er Limefromage og...
• Crêpes suzette 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Chokolademousse med frisk frugtDesserten er en klassisk chokolademousse med frisk frugt
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!