Logo

Jordbær-fragilite

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


Fragilite aux fraises - 6 personer


#
Til bund:
100 gr hasselnøddeflager
125 gr ren marcipan
0,6 dl mælk
½ dl æggehvider
125 gr flormelis

Fyld og coulis:
4 dl piskefløde
100 gr jordbærmarmelade
200 gr friske jordbær
25 gr flormelis
Citronmelisse
*


Til bund (Laves dagen før):
Nøddeflagerne brunes let i ovnen og knuses bagefter.

Rør mandelmassen og mælk til en lind masse.


Pisk æggehviderne stive og pisk dem så til marengs ved tilsætning af flormelis.

Vend marengsen i mandel-mælke massen og tilsæt nødder.

Smør dejen ud på smurt bagepapir.

Bages ved 175 °C i ca. 10 min. eller til lys brun overflade.

Udstikkes med rund form (glas eller kop) til portionsanretning.

Tørres derefter ved meget svag varme i ovn eller sættes i varmeskab.

Anretning:
Fløden piskes (halv)stiv og den smages til med marmeladen hvorefter den piskes helt stiv.
Sprøjtes kun langs bundens kant så midten er bar.

Midten fyldes op med jordbær i små stykker.

Låget drysses med flormelis og lægges oven på.

Anrettes med jordbærcoulis og friske jordbær.

Pyntes med citronmelisse.

Tips: Kan også laves med årstidens bær eller passionsfrugt.





Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.593 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?