Logo

Jordbær-marengs-dessert

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Jordbær-marengs-dessert

 

Sommerens bær og frugter med creme og marengsbund og så lidt flødeskum - så er den hjemme

Til 4-6 personer Tilberedningstid: ca. 2 timer

 

Marengsbund:

3 æggehvider

125 g (1½ dl) melis

Creme:

2 æggeblommer

2 spsk melis

1 spsk maizenamel

2½ dl mælk

2½ dl piskefløde

250 g jordbær

*

1. Pisk æggehviderne meget stive.

Tilsæt sukkeret lidt ad gangen, mens der piskes.

Marengsmassen skal være blank og jævn.

2. Smør et stykke bagepapir og drys med hvedemel.

Fordel marengsmassen i en ca. 25 cm stor cirkel.

Bag den i en 150 °C varm ovn i 1½ time.

Ovndøren skal stå på klem den sidste halve time.

3. Rør æggeblommer, sukker, maizenamel og mælk sammen i en kasserolle.

Varm cremen op og lad den jævne.

Den må ikke koge.

4. Lad cremen køle, men rør i den af og til, så den ikke trækker skind.

Pisk fløden stiv.

Læg marengsbunden på et stort fad, fordel cremen over.

Læg flødeskummet over cremen og arranger forsigtigt de skyllede, nippede jordbær øverst.

Server straks.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.006 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her