Logo

Kalvekoteletter med linser + Clafoutis med rabarber

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kalvekød er magert, og din kan krop bruge de nyttige proteiner til at opbygge muskelmasse - et hit, når forbrændingen skal i arbejdstøjet. Og her med lækker rabarber dessert - uhm

Kalvekoteletter med linser, rød peber og timian

4 kalvekoteletter

1 rød peberfrugt

1 løg

1 bundt frisk timian

4 spsk (oliven)olie

400 g forkogte grønne linser (gerne fra Puy)

2 fed hvidløg

salt og peber

*

Steg kalvekoteletterne på begge sider på en varm pande i en smule (oliven)olie.

Skær peberfrugt og løg i små tern Pluk bladene fra timiangrenen

Kom (oliven)olie, peberfrugt, løg og timian i en gryde, og steg alle ingredienserne let.

Tilsæt linserne og 1 dl vand.

Lad linserne koge op, og fjern gryden fra varmen.

Kom linseblandingen i et ildfast fad, anret koteletterne oven på, og pres hvidløg over.

Stil fadet i en ovn ved 180°C i 20-30 minutter.

Kødets saft skal være klar, når der presses på det. Tag fadet ud.

Anret linsekompotten nederst på tallerkenerne og koteletterne øverst

Tips: Har du ikke kalvekoteletter, kan du også bruge kyllingebryst. Kalvekød er magert, og bliver det tilberedt ordentligt, kan din krop bruge de nyttige proteiner til at opbygge muskelmasse - et hit, når forbrændingen skal i arbejdstøjet.

--

 

Madopskrift billede

I god form: Der er gået en konditor tabt i os alle!

4 små, ildfaste forme à 6 cm Ø eller 1 form på 24 cm Ø

600 g rabarber

90 g sukker

1 brev vaniljesukker

4 spsk olie

2 æg

100 g hvedemel

1¾ dl mælk

sukker til drys

evt is som tilbehør

*

A. De ildfaste forme pensles med olie.

Rabarber gøres i stand, skæres i 2 cm brede stykker og fordeles i formene.

Sukker, vaniljesukker, olie, æg og hvedemel røres til en glat dej med et piskeris.

Lidt efter lidt røres 1¾ dl mælk i.

Dejen fordeles ligeligt over rabarberne.

B. Kagerne bages i den forvarmede ovn på 2. rille fra neden i 35-40 minutter ved 200°C / varmluft 180°C.

De tages ud af ovnen, drysses straks med 1-2 spsk sukker og serveres varme.

Is passer godt til.

Pr. portion: 8 g protein, 20 g fedt, 56 g kulh. = 441 kcal (1850 kj)

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.863 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?


Effektiv reklame - klik her