Logo

Kalvekoteletter med linser + Clafoutis med rabarber

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kalvekød er magert, og din kan krop bruge de nyttige proteiner til at opbygge muskelmasse - et hit, når forbrændingen skal i arbejdstøjet. Og her med lækker rabarber dessert - uhm

Kalvekoteletter med linser, rød peber og timian

4 kalvekoteletter

1 rød peberfrugt

1 løg

1 bundt frisk timian

4 spsk (oliven)olie

400 g forkogte grønne linser (gerne fra Puy)

2 fed hvidløg

salt og peber

*

Steg kalvekoteletterne på begge sider på en varm pande i en smule (oliven)olie.

Skær peberfrugt og løg i små tern Pluk bladene fra timiangrenen

Kom (oliven)olie, peberfrugt, løg og timian i en gryde, og steg alle ingredienserne let.

Tilsæt linserne og 1 dl vand.

Lad linserne koge op, og fjern gryden fra varmen.

Kom linseblandingen i et ildfast fad, anret koteletterne oven på, og pres hvidløg over.

Stil fadet i en ovn ved 180°C i 20-30 minutter.

Kødets saft skal være klar, når der presses på det. Tag fadet ud.

Anret linsekompotten nederst på tallerkenerne og koteletterne øverst

Tips: Har du ikke kalvekoteletter, kan du også bruge kyllingebryst. Kalvekød er magert, og bliver det tilberedt ordentligt, kan din krop bruge de nyttige proteiner til at opbygge muskelmasse - et hit, når forbrændingen skal i arbejdstøjet.

--

 

Madopskrift billede

I god form: Der er gået en konditor tabt i os alle!

4 små, ildfaste forme à 6 cm Ø eller 1 form på 24 cm Ø

600 g rabarber

90 g sukker

1 brev vaniljesukker

4 spsk olie

2 æg

100 g hvedemel

1¾ dl mælk

sukker til drys

evt is som tilbehør

*

A. De ildfaste forme pensles med olie.

Rabarber gøres i stand, skæres i 2 cm brede stykker og fordeles i formene.

Sukker, vaniljesukker, olie, æg og hvedemel røres til en glat dej med et piskeris.

Lidt efter lidt røres 1¾ dl mælk i.

Dejen fordeles ligeligt over rabarberne.

B. Kagerne bages i den forvarmede ovn på 2. rille fra neden i 35-40 minutter ved 200°C / varmluft 180°C.

De tages ud af ovnen, drysses straks med 1-2 spsk sukker og serveres varme.

Is passer godt til.

Pr. portion: 8 g protein, 20 g fedt, 56 g kulh. = 441 kcal (1850 kj)

--

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 691 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Bananer på grillenSpændende dessert med banan, der kunne være perfekt en lun sommeraften, da retten skal...
• Bananer på grillenSpændende dessert med banan, der kunne være perfekt en lun sommeraften, da retten skal...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os