Logo

Kanel parfait med friske dadler og kaffesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
 
Kanelparfait:
6 æggeblommer
1 spsk stødt kanel
150 g flormelis
½ l let pisket fløde
 
1. Æggeblommerne blandes med stødt kanel og sukker, piskes i, legeres ved svag varme evt. i vandbad, til det er let og luftigt, piskes koldt og blandes med den let piskede fløde.
 
2. Cremen kommes i forme og sættes i dybfryser 2 til 3 timer.
 
Nøddekurve:
125 g smeltet smør
125 g stødt melis
30 g nøddemel
1 spsk glukose
50 g hvedemel
 
1. Sukker og det smeltede smør røres med nøddemel, tilsæt glukosen og tilsidst røres melet ud i.
2. Nøddemassen smøres i et tyndt lag på en smurt bageplade, og bages i ovnen ca. 5 min. ved 175ºC.
3. Skrab den bagte nøddemasse af og læg den på en skål, imens den afkøler.
 
Kaffesauce:
2 dl vand
80 g sukker
1 spsk Nescafe
1 tsk groft malet kaffe
Maizena
 
1. Kog vandet og tilsæt Nescafe og sukker, jævn det ganske let med Maizena rørt ud i lid t vand.
Drys kaffen i og afkøl saucen.
 
Chokoladetrøffelmasse:
125 g mørk chokolade
75 g smør
½ dl piskefløde
 
1. Chokoladen og smør smeltes forsigtigt i vandbad (max. 36ºC), tilsæt piskefløden og afkøl massen til den er tyk.
2. Udsten de friske dadler og sprøjt chokoladetrøffel masse i.
3. Anret dadlerne i kaffesaucen sammen med parfaiten i nøddekurvene.
 
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.280 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?



Effektiv reklame - klik her