Logo

Karamelbudding

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
250 g melis
¼ l. vand
5 hele æg eller 6 æggeblommer og 2 æggehvider
25 g melis
½ l. fløde
½ stang vanilje

Melis brunes på panden, indtil den har fået en gyldenbrun farve. Halvdelen hældes da i en budding- eller randform, der må drejes rundt, indtil og sider er beklædt med karamel. (Formen kan varmes i forvejen, så man ikke risikerer, at karamellen stivner inden formen er beklædt).
I resten af karamellen hældes ¼ l. kogende vand, og dette koges sammen, til karamellen er jævn til sauce. Den flækkede vanilje koges med fløden i ca. 10 minutter, æg, sukker (25º) piskes let sammen, og den kogende fløde hældes heri. Alt sis gennem en fin sigte nogle gange og hældes i budding- eller randformen, dækkes med låg og stivnes i vandbad. Vandet må kun stå lige på kogepunktet, da buddingen ikke må hæve. Kan koges færdig i høkasse. Karamelsaucen kan blandes med flødeskum, inden den serveres til buddingen.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.749 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?