Logo

Koldskål med jordbær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Koldskål med jordbær

 

Den danske sommerklassiker kærnemælkskoldskål her med jordbær.

4 personer/ ca. 1 liter Arbejdstid: 20 min.

 

#

2 æg (evt. pasteuriserede)

½ stang vanilje

75-100 g sukker

1 citron, revet skal heraf

2 spsk friskpresset citronsaft

3 dl ymer eller yoghurt

1 l kærnemælk

 

Topping:

400-500 g solmodne friske jordbær

evt. 1-2 dl cremefraiche 18%

*

 

FLÆK vaniljestangen og skrab kornene ud.

Gnid stangen med lidt af sukkeret, så du får det hele med.

 

PISK æggene med vanilje og sukker i en rummelig skål, til det bliver en tyk og luftig creme.

Tilsæt gradvist ymer, tykmælk og kærnemælk.

Sæt koldskålen i køleskabet.

 

SKYL jordbærrene i koldt vand, nip dem, og skær dem i skiver.

 

RØR koldskålen igennem, og server med jordbærskiver og en stor skefuld cremefraiche.

 

TIPS: Traditionelt serveres også kammerjunkere til koldskål.

 

Du kan også servere Ristede havreflager:

#

3 dl havregryn

2 spsk honning

1 spsk smør

1 nip salt

*

Rist havregrynene på en middelvarm pande. Pas på de ikke bliver for sorte.

Når de er nogenlunde ristede kommes først honning ved, hvor der røres rundt og dernæst smørret.

Tilsæt til sidst salt.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 453 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?