Logo

Koldskål med tørrede frugter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Koldskål med tørrede frugter

 

Man kan godt nyde koldskål om vinteren - prøv bare denne version med tørrede frugter.

4 personer. Arbejdstid: 10 min. Hviletid: ca. 30 min.

 

#

½ stang vanilje

2 æggeblommer (evt. pasteuriserede)

50 g sukker

½ liter gammeldags kærnemælk

½. liter ymer eller tykmælk

8-10 dadler

2 spsk tørrede goji-bær eller soltørrede tranebær

1 dl piskefløde

*

 

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ned i en skål med æggeblommer og sukker.

Pisk det tykt og cremet.

 

Rør gradvist kærnemælk og ymer eller tykmælk i æggecremen.

 

Tilsæt hakkede dadler og goji-bær, og sæt koldskålen i køleskabet i mindst 1 time for at trække smag.

 

Vend letpisket flødeskum i koldskålen lige før servering.

 

TIPS: Goji-bær er et syrligt bær med smag af kirsebær og tranebær. Der fås tørret fra bl.a. Kina og Asien. Fås i helsekostbutikker og hos velassorterede grønthandlere.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 157 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Melonsalat med sød vin og basilikumHer har du opskrift på en sød og dejlig melonsalat med sød vin. Det smager særdeles godt...
• Koldskål med limeKoldskål med smag af vanilje er en lækker koldskål med frisk sommer smag af lime. En...
• CitronfromageFlødeskum var en sjælden vare i efterkrigstiden, derfor blev det oftest kun brugt til...
• Rabarber med marengslågEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os