Logo

Kylling Marengo + Den gode blommekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kylling Marengo + Den gode blommekage

Kylling Marengo

2 friskslagtede, store kyllinger

salt og peber

2 spsk smør eller margarine

2 spsk olie

150 g skalotteløg

2 dl tør hvidvin

1 ds flåede tomater

3 fed hvidløg

150 g små champignon

Tilbehør: salat, kogt makaroni - se Tillæg

*

Del hver af kyllingerne i 4 stykker og gnid dem med salt og peber.

Brun smør eller margarine let og tilsæt olien.

Varm det op og brun kyllingestykkerne let heri.

Tilsæt de pillede løg og spæd med hvidvin.

Lad det koge kraftigt i 10 minutter.

Purér tomaterne direkte ned i gryden, så kernerne fjernes, og tilsæt pressede hvidløgsfed.

Lad retten snurre under låg i 10-15 minutter.

Tilsæt champignoner og kog retten færdig - ca. 20 minutter.

Smag om nødvendigt til med mere salt og peber og server retten med kogt makaroni og salat.

Madopskrift billede

Den gode blommekage

800 g faste blommer

smør eller margarine

150 g sukker

2 æg

revet skal af ½ usprøjtet citron

150 g skoldede, smuttede malede mandler

Tilbehør: iskold cremefraiche eller flødeskum

*

Halver blommerne og tag stenene ud.

Læg dem med den buede side opad i velsmurt, ildfast fad.

Rør 200 g blødgjort smør eller margarine hvidt med sukkeret og tilsæt æggene et ad gangen.

Rør citronskal og malede mandler i dejen og bred den over blommerne.

Bag kagen i 25 minutter ved 200°C.

Server den lun med iskold cremefraiche eller flødeskum.

Tips: Kylling Marengo tager sit navn fra slaget ved Marengo i år 1800, da Napoleon besejrede østrigerne. Den oprindelige version, improviseret på slagmarken af Napoleons kok, var lavet med en kylling, tomater, æg, krebs, hvidløg og et stænk af brandy fra generalens flaske.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.116 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Rabarber-ingefærdessertRabarber og ingefær smager fantastisk sammen – Nem dessert med syre og sødme - syrligt og...
• Flydende æbleskiverEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• RomfromageFromage til dessert. Se opskriften på den lækre fromage med rom her
• Rabarbergrød med mandlerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os