Logo

Lækker solbær- og flødecreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Du kan også lave denne lille forfriskende creme med ribs, hvis du vil.
 
Til 4 personer
450 ml koldt vand plus 3 spsk
2 spsk pulveriseret husblas
225 g solbær, uden stilke
100 g sukker
1-2 spsk creme de cassis (valgfrit)
Til flødecremen:
45 g strøsukker
revet citronskal
300 ml mælk
150 ml piskefløde, 18%
1/2 spsk koldt vand
1 spsk pulveriseret husblas
flødeskum, 4 små klaser solbær og myntekviste som dekoration
 
Kom de 3 spske koldt vand på en lille pande.
Drys det pulveriserede husblas over og stil til side i 5 minutter.
Kom samtidig solbær, sukker og resten af vandet på en pande og bring det i kog.
Lad det simre i omkring 4 minutter, indtil bærrene er blevet bløde.
Pres dernæst blandingen gennem en si og ned i en skål for at fjerne alle de små frø.
Varm husblasen på panden ved svag varme, indtil det er en klar masse.
Rør det sammen med solbærblandingen og hæld det i 4 vinglas, almindelige glas eller små skåle.
Lad det køle af i køleskabet i 4 timer, indtil det er størknet.
For at lave flødecremen skal du komme sukker, revet citronskal, mælk og fløde i en pande over lav varme, indtil sukkeret er opløst.
Stil panden til side til massen er afkølet.
Kom den halve spsk kolde vand på en lille pande og drys den anden halvdel af det pulveriserede husblas i.
Lad det blive opløst i 5 minutter og opvarm så forsigtigt, indtil massen er klar.
Si mælkeblandingen ned i en skål og rør husblassen i.
Nu bør solbærcremen være størknet.
Hæld et lag flødecreme ovenpå hver og stil dem til at køle i yderligere 2 timer eller til det er størknet.
Lige før servering, dekorer da hver fond med en klat flødeskum, en lille klase solbær og eventuelt en myntekvist.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 856 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Sommerbudding med creme fraicheEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• GulerodssouffléEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• TiramisuTiramisu er en klassisk italiensk dessert, der består af en mascarponecreme lagt i lag med...
• Solskinsgul isEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os