Logo

Lagkager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lagkager

 

Intet føles så hjemligt og rart som duften af frisk bagværk. Du kan lave lagkager i mange forskellige variationer. (12-14 stykker af hver)

 

# Ingredienser

Bunde:

4 æg

150 g sukker (1¾ dl)

150 g hvedemel (2½ dl)

1 tsk bagepulver

 

Fyld og pynt:

4 appelsiner evt. 2 kiwifrugter (se Tips)

ca. 1 dl appelsinsaft eller orangejuice

½ liter piskefløde.

*

 

Fremgangsmåde: 

Tænd ovnen på 200 °C.

Smør en springform (ca. 24 cm i diameter) med smør.

Pisk æg og sukker til let og luftig æggesnaps.

Sigt mel og bagepulver i dejen, og vend det forsigtigt rundt.

Hæld straks dejen i formen, og bag den på bagerist nederst i ovnen.

Del kagen i 3 dele, når den er kold.

Dryp bundene med appelsinsaft.

Skær de pillede appelsiner i skiver eller mindre stykker.

Lad dem trække lidt med sukker.

 

Pisk fløden stiv.

Bland halvdelen af flødeskummet med halvdelen af appelsinerne.

Læg fyldet mellem bundene, og lad dem trække nogle timer.

Pynt kagen med resten af flødeskummet og appelsinstykker.

Den kan også pyntes med skiver af vaniljeis og jordbær.

 

Tips: Lagkagen kan laves med andre frugter i flødeskum, fx jordbær, ferskner eller blandet frugtsalat.

 


 

 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 641 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?