1 kg æbler 
1 dl vand 
10 tynde strimler af citronskal (usprøjtet) 
½ dl sukker 
½ stang vanilje 
1 dl lyse rosiner 
 
Makron/nøddelåg: 
6 tvebakker 
6 makroner 
50 g grofthakkede hasselnødder 
50 g grofthakkede mandler 
75 g mørk farin 
50 g smør 
 
Tilbehør: flødeskum
 
Æbler skrælles og kernehuse fjernes. 
Skæres i mindre stykker og dampes møre i lidt vand tilsat citronskal, 
sukker og vaniljestangen, som er flækket. 
Den flækkede vaniljestang og citronskallerne tages op, når mosen er afkølet lidt. 
Æblemosen blandes med rosiner og bredes ud i et smurt ovnfast fad. 
Tvebakker og makroner knuses og blandes med hasselnødder, mandler og farin. 
Blandingen ristes et kort øjeblik i smør på en pande. 
Bredes derefter ud over æblerne. 
Bages i ca. 20 min. ved 200°C til overfladen er gylden, sprød og knasende. 
Serveres lun med flødeskum.