citronsaft 
flødeskum af 4 dl piskefløde 
2 dl piskefløde 
100 g revet rugbrød 
100 g sukker 
100 g marcipan 
150 g blødt smør 
100 g brun farin 
75 g smør 
kanel 
6-7 syrlige æbler
 
Æblekage Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i både. 
Drys med kanel. 
Smelt smør og brun farin på en pande og vend æblebådene i. 
Kom det hele i smurte portionsforme eller i et ovnfast fad. 
Pisk smør, marcipan og sukker til en lind masse, tilsæt det revne rugbrød og kom til sidst piskefløden i. 
Hæld blandingen over æblerne og bag dem i 15-20 min, i en forvarmet ovn ved 180°C. 
Smag flødeskummen til med citronsaft lige før servering. 
Server den lune æblekage på tallerken med kold flødeskum. 
Pynt eventuelt med lidt citronmelisse.