Logo

Marengsbunde med appelsin-rabarber chantilly

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

og friske jordbær samt bær marineret i passionsfrugt og Cointreau.

75 g sukker
1 æggehvide
1 rynket passionsfrugt
12 stk små jordbær
1 rabarber
1 dl fløde
1 appelsin
2 spsk flormelis
1/2 citron
cointreu
4 spsk rørsukker
2 spsk flormelis
50 g chokoladeknapper
pergamentpapir, engangs-sprøjtepose (plast)
lidt mynte til pynt.

Hjælpemidler: pergamentpapir, engangs spøjtepose , plastlåg, hobbykniv, håndmikser, 2 røreskåle, fedtspray. Udstikker 6 cm, tusch eller blyant, isbad, gryde, stavblender, 3 små gryder. 3 små skåle. Dejskraber, piskeris, udstikker 4 cm.

Sukker og æggehvider piskes til fast skum med håndmikser.
I plastik låg skæres to runde huller med hobby kniv efter skabelon af udstikker ca 6 cm.
På bagepapir lægges låget og smøres med marengs, løftet op sådan at bundene bliver lidt højere. Ca. 5 mm.
Bages i ovn ved ca. 145 c til de bliver tørre og sprøde ca. 15 min.
Rabarber soigneres og skæres i små stykker.
Appelsinsaft af en appelsin koges og med 4 spsk sukker og marv af 1/4 vanilje. Tilsæt rabarber lad koge op. Køl af i isbad.
Chokoladen smeltes over vandbad.
Kødet fra en passionsfrugt blendes med saft af 1/2 appelsin og lidt cointreau og lidt flormelis.
Sigtes og hældes over jordbærrene som er flækket igennem en gang.
Fløden piskes til fast skum og sættes i isbadet.
Chokoladen kommes i sprøjteposen og der skæres lille tyndt hul.
På tørt bagepapir sprøjtes små figurer efter fri fantasi som afkøles og bruges som pynt på desserten.
Bunden afkøles lige inden anretning.
Først lægges en klat chokolade på tallerkenen, heri klæbes en marengsbund.
Fløde vendes sammen med rabarber uden for meget væde.
marengsen lægges en klat af rarbarberfløde, omkring lægges skiver af jordbær der er tørret af for overskudsvæde.
Ovenpå lægges marengs igen og processen gentages til vi har to lag i kagen.
Omkring lægges lidt jordbær samt saft fra marineringen.

På toppen lægges en klat af rabarberfløden og heri stilles vores chokolade figur.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.171 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Æbletærte med abrikos En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Karamelrand med ananas, jordbær og karamelskumDer er dømt mangedobbelt nydelse, når karamelranden serveres med den ovenud lækre...
• Ananasskiver i krydret sauceGør brug af den friske ananas, som kan købes året rundt og server den varm med en herlig...
• Æbletærte med abrikos En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os