Logo

Påskedessert

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Nøddebunde:
4 æggehvider
175 g sukker
100 g nøddekerner
100 g mørk chokolade

Fyld:
6 dl piskefløde
100 g pistaciemarcipan
150 g krumquats
2 dl vand
150 g sukker

Nøddebunde:
Pisk æggehviderne meget stive.
Pisk sukkeret i.
Hak nødder og chokolade fint hver for sig og fold det i med let hånd
Tegn tre cirkler med 22 cm. i diameter på bagepapir.
Fordel dejen i cirklerne.
Bag bundene ved 150 º ca. 30 min.
Lad bundene svale før de forsigtigt lempes over på en bagerist.

Fyld:
Skær de små kumquats i skiver .
Bland vand og sukker og bring det i kog.
Lad kumquatskiver ne småkoge i 5 min.
Lad dem blive kolde

Pisk fløden stiv og del den i to dele.
Bland reven pistacemarcipan i den ene halvdel.

Tag kumquatskiver ne op af lagen og lad dem dryppe af.
Bland skiver ne i den anden halvdel af flødeskummet.
Tilsæt evt. et par spsk af sukkerlagen.

Læg nøddebundene sammen med de to slags flødeskum.
Stil kagen koldt et par timer.

Pynt med marcipanroser eller marcipanæg.

Tips: Pistacemarcipan kan erstattes med pistacemasse.
Kumquts kan erstattes med fintskåren appelsinskal eller tynde appelsinskiver der er kogt i sukkerlage.


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.599 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?