Logo

Pære Belle Helene

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Pære Belle Helene

 

Denne klassiske dessert er blevet lavet i mindst 150 år og har fået sit navn fra Jacques Offenbachs operette af samme navn.

4 personer. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: ca. 15 min.

 

#

Pocherede pærer:

4 pærer

2dl vand

125 g sukker

1 vaniljestang

evt. ½ økologisk citron

 

Chokoladesauce:

1 ½ dl piskefløde

150 g mørk chokolade

evt. sukker

 

Tilbehør:

½ liter vaniljeis

30 g mandler

*

 

Skræl pærerne, og udbor kernehusene fra bunden med en skrællekniv.

Kog vand, sukker, den flækkede vaniljestang og evt. citronstykker i 5 min.

Kog pærerne i sukkerlagen ved svag varme i 10-15 min, til de er møre mærk efter med en kniv eller kød nål.

Lad dem køle af i sukkerlagen.

 

Giv fløden et opkog.

Pisk små stykker chokolade i fløden.

Smag til med sukker, og hold saucen varm i et vandbad (en skål sat i kogende eller meget varmt vand).

Anret afdryppede pærer med vaniljeis og lun chokoladesauce.

Drys med hakkede mandler.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 133 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Pærer Clara FriisClara Friis plukkes normalt til september og har en ret kort holdbarhed. Det er en...
• Pærer ConferencePæren er moden først i oktober og har form som en nissehue, er aflang, middelstor og med...
• Pærer Alexander LukasPæren stammer oprindeligt fra Asien og har været dyrket i over 5000 år i Grækenland og...
• Marinerede jordbær med kokosisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os