Logo

Pære Belle Helene

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pære Belle Helene

 

Denne klassiske dessert er blevet lavet i mindst 150 år og har fået sit navn fra Jacques Offenbachs operette af samme navn.

4 personer. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: ca. 15 min.

 

#

Pocherede pærer:

4 pærer

2dl vand

125 g sukker

1 vaniljestang

evt. ½ økologisk citron

 

Chokoladesauce:

1 ½ dl piskefløde

150 g mørk chokolade

evt. sukker

 

Tilbehør:

½ liter vaniljeis

30 g mandler

*

 

Skræl pærerne, og udbor kernehusene fra bunden med en skrællekniv.

Kog vand, sukker, den flækkede vaniljestang og evt. citronstykker i 5 min.

Kog pærerne i sukkerlagen ved svag varme i 10-15 min, til de er møre mærk efter med en kniv eller kød nål.

Lad dem køle af i sukkerlagen.

 

Giv fløden et opkog.

Pisk små stykker chokolade i fløden.

Smag til med sukker, og hold saucen varm i et vandbad (en skål sat i kogende eller meget varmt vand).

Anret afdryppede pærer med vaniljeis og lun chokoladesauce.

Drys med hakkede mandler.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 467 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?