Logo

Pære Belle Helene

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Pære Belle Helene

 

Denne klassiske dessert er blevet lavet i mindst 150 år og har fået sit navn fra Jacques Offenbachs operette af samme navn.

4 personer. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: ca. 15 min.

 

#

Pocherede pærer:

4 pærer

2dl vand

125 g sukker

1 vaniljestang

evt. ½ økologisk citron

 

Chokoladesauce:

1 ½ dl piskefløde

150 g mørk chokolade

evt. sukker

 

Tilbehør:

½ liter vaniljeis

30 g mandler

*

 

Skræl pærerne, og udbor kernehusene fra bunden med en skrællekniv.

Kog vand, sukker, den flækkede vaniljestang og evt. citronstykker i 5 min.

Kog pærerne i sukkerlagen ved svag varme i 10-15 min, til de er møre mærk efter med en kniv eller kød nål.

Lad dem køle af i sukkerlagen.

 

Giv fløden et opkog.

Pisk små stykker chokolade i fløden.

Smag til med sukker, og hold saucen varm i et vandbad (en skål sat i kogende eller meget varmt vand).

Anret afdryppede pærer med vaniljeis og lun chokoladesauce.

Drys med hakkede mandler.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 199 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Pærer med chokoladeHar du brug for en hurtig dessert til aftenens gæster? Så er opskriften her lige noget for...
• Pærekage med chokolade og ingefærEn skøn pærekage med hakkede nødder, mørk chokolade og syltet ingefær. Nyd den til kaffen...
• Stegte pærer med rørt yoghurtEn nem og hurtig dessert, der ikke tynger alt for meget på kaloriebudgettet. Det er også...
• Fyldig sorbet af frisk ana­nasEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os