Logo

Rødgrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
ca. 6 personer

250 g ribs
250 g hindbær
200 g rabarberstilke
1 l vand
1 tsk calciumklorid 40%
ca. 200 g melis
kartoffelmel

1. Rabarberstilkene skylles, skæres i stykker og sættes over at koge i vandet sammen med de skyllede ribs og hindbær. Saften sies, måles og kan tilsættes calciumklorid. Sukker og jævning tilsættes.

2. Til jævning af frugtgrød anvendes i almindelighed kartoffelmel eller majsmel. Fremgangsmåden er dog lidt forskellig. I alle tilfælde udrøres melet med ca. 25 dl af den kolde saft. Saften hvori sukkeret er blandet, bringes i kog, gryden tages af ilden, og kartoffelmelsjævningen hældes i den kogende saft under stadig piskning. Majsmeljævningen koger med saften i ca. 5 min. Til 3 dl af saften bruges 20 g kartoffelmel.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 482 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• YmerdessertEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Jordbær og vandmelonEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Æbler med abrikosmarmelade, bagteLækker dessert med æbler, havregryn og abrikosmarmelade, gerne uden sukker. Da desserten...
• YmerdessertEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os