Logo

Risalamande 2009

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

En portion risengrød er ikke bare en portion risengrød - den kan blive til meget andet så som klatkager og risalamande.

1 l sødmælk

1 stang god vanilje (fx polynesisk vanilje)

125 g grødris

75 g sukker/rørsukker

120 g mandler (helst spanske)

½ l piskefløde

 

Bring forsigtigt sødmælken i kog i en tykbundet gryde.

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud med en lille kniv og kom både korn og stang i den varme mælk.

Kom grødrisene i en sigte og skyl dem med koldt vand.

Lad dem dryppe af i sigten.

Kom risene i den kogende mælk under omrøring.

Skru ned for varmen og læg låg på gryden.

Lad risene koge ved svag varme i cirka 30 minutter, eller indtil de er møre.

Rør ofte i risene under kogningen.

Vær opmærksom på, at grøden skal være lind, da riskornene suger en masse væske under afkølingen.

Hæld grydens indhold over i en skål, når risene er færdige.

Drys sukkeret på overfladen af i risene og lad dem køle af.

Stil skålen i et koldt vandbad med isterninger i (sukkeret vil smelte helt).

Skold, smut og hak mandlerne groft.

Tag den flækkede vaniljestang op og skrab indholdet ud af den. Kassér stangen. Tilsæt mandlerne og vend rundt.

Pisk fløden let.

Vend først ⅓ flødeskum i risblandingen og til sidst resten.

Hæld det hele i en serveringsskål og lad den gerne stå koldt til næste dag.

--

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.326 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?