Logo

Risengrød 2009

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

En portion risengrød er ikke bare en portion risengrød - den kan blive til meget andet så som klatkager og risalamande.

En portion risengrød er ikke bare en portion risengrød - den kan blive til meget andet så som klatkager og risalamande.

 

1 l sødmælk

1 stang god vanilje (fx polynesisk vanilje)

125 g grødris

75 g sukker/rørsukker

120 g mandler (helst spanske)

½ l piskefløde

 

Bring forsigtigt sødmælken i kog i en tykbundet gryde.

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud med en lille kniv og kom både korn og stang i den varme mælk.

Kom grødrisene i en sigte og skyl dem med koldt vand.

Lad dem dryppe af i sigten. Kom risene i den kogende mælk under omrøring.

Skru ned for varmen og læg låg på gryden.

Lad risene koge ved svag varme i cirka 30 minutter, eller indtil de er møre.

Rør ofte i risene under kogningen.

Vær opmærksom på, at grøden skal være lind, da riskornene suger en masse væske under afkølingen.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.539 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her