Logo

Risengrød 2009

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

En portion risengrød er ikke bare en portion risengrød - den kan blive til meget andet så som klatkager og risalamande.

En portion risengrød er ikke bare en portion risengrød - den kan blive til meget andet så som klatkager og risalamande.

 

1 l sødmælk

1 stang god vanilje (fx polynesisk vanilje)

125 g grødris

75 g sukker/rørsukker

120 g mandler (helst spanske)

1/2 l piskefløde

 

Bring forsigtigt sødmælken i kog i en tykbundet gryde.

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud med en lille kniv og kom både korn og stang i den varme mælk.

Kom grødrisene i en sigte og skyl dem med koldt vand.

Lad dem dryppe af i sigten. Kom risene i den kogende mælk under omrøring.

Skru ned for varmen og læg låg på gryden.

Lad risene koge ved svag varme i cirka 30 minutter, eller indtil de er møre.

Rør ofte i risene under kogningen.

Vær opmærksom på, at grøden skal være lind, da riskornene suger en masse væske under afkølingen.

--

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.329 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Chokoladetærte med hindbærEn god steg gør lykke. Især hvis den er efterfulgt af en lækker chokoladetærte med friske...
• Piemontesisk vanilledessertEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Den HimmelskeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Chokolate Bread & Butter PuddingEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os