Logo

Sød kartoffelkage med æble

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Sød kartoffelkage med æble

 

Spar på sukkeret og få en dejlig svampet og saftig kage ved at tilsætte sød kartoffel i dejen. Sæt resten af kagen på køl, så holder den sig længere. Til 8 Personer

 

# Ingredienser:

1½ dl kokosmel

50 g smør

3 æg

90 g sukker

2 tsk vaniljesukker

150 g hvedemel

1.5 tsk bagepulve

1 dl mælk

½ citron (økologisk)

1 spsk citronsaft

300 g søde kartofler

2 æbler

*

Sådan gør du:

1. Sæt ovnen på 200 °C. Smør formen, og drys med 1 dl kokos.  

2. Smelt 50 g smør.

3. Pisk æg, sukker og vaniljesukker godt sammen.

4. Rør derefter mel og bagepulver sammen, og kom det i æggeblandingen.

5. Tilsæt mælk, smør og begge slags citron under omrøring.

Vend til sidst mosede kartofler heri.  

6. Skær æbler i både, og stik dem ned i dejen. Drys med kokos.  

7. Bag kagen midt i ovnen i ca. 30 minutter. Men hold øje efter 25 minutter.

8. Server kagen lun eller kold.

Kagen kan holde sig saftig og god i 5 dage.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 521 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Rugbrød med nye kartofler og rygeostEn frisksmurt kartoffelmad er både dansk og dejlig. Her får du sommerens bedste...
• Janssons fristelseJanssons fristelse er en traditionel svensk ret, der både kan spises alene og som...
• Janssons fristelse - Marie'sEn af de svenske retter med kartofler og fisk
• Lune kirsebær 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!