Logo

Smuldreæblekage med valnødder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Smuldreæblekage med valnødder

Her får du en opskrift på en æblekage, der er god at hygge sig med en kold efterårs- eller vinteraften. Brug nogle af de gode, danske madæbler - de er fulde af smag.


1 kg gode danske vinteræbler f.eks Belle de Boskoop
4 spsk sukker eller mere
1 tsk stødt kanel
smør til pensling


3 dl hvedemel
lidt mere end 1 dl brun rørsukker
samme mængde valnøddekerner, grofthakkede
1 tsk stødt kanel
125 g smør


Skær æblerne i tykke både og bland dem med sukker og kanel og fordel dem i et smurt ovnfast fad.
Bland mel, sukker, valnøddekerner, kanel og blødt smør i en skål til det smuldrer. Fordel det over æblerne og sæt det i en 175°C varm ovn i ca. 45 minutter.

Bliver fadet for mørkt på toppen kan det dækkes med folie til sidst.

Server straks måske med en smule syrnet fløde eller cremefraiche.


Frugt pr. person: Ca. 175 g ved 6 personer

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.179 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Portvinsmarinerede blommer med flødeskumEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Drambuie is med marcipanEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• RabarberskumEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Portvinsmarinerede blommer med flødeskumEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os