Logo

Smuldreæblekage med valnødder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Smuldreæblekage med valnødder

Her får du en opskrift på en æblekage, der er god at hygge sig med en kold efterårs- eller vinteraften. Brug nogle af de gode, danske madæbler - de er fulde af smag.


1 kg gode danske vinteræbler f.eks Belle de Boskoop
4 spsk sukker eller mere
1 tsk stødt kanel
smør til pensling


3 dl hvedemel
lidt mere end 1 dl brun rørsukker
samme mængde valnøddekerner, grofthakkede
1 tsk stødt kanel
125 g smør


Skær æblerne i tykke både og bland dem med sukker og kanel og fordel dem i et smurt ovnfast fad.
Bland mel, sukker, valnøddekerner, kanel og blødt smør i en skål til det smuldrer. Fordel det over æblerne og sæt det i en 175°C varm ovn i ca. 45 minutter.

Bliver fadet for mørkt på toppen kan det dækkes med folie til sidst.

Server straks måske med en smule syrnet fløde eller cremefraiche.


Frugt pr. person: Ca. 175 g ved 6 personer

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.513 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?