Logo

Svaner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Svaner

Dej:

5 dl vand

250 g smør

½ tsk bordsalt

20 g sukker

300 g hvedemel

8 æg

Sauce:

3 dl vand

150 g sukker

100 g mørk chokolade

Creme:

5 dl piskefløde 38%

vaniljesukker

5 dl vaniljeis

Pynt: 8 stilke frisk mynte

 

Vandbakkelsesdej: Kom vand, smør, salt og sukker i en kasserolle og bring det i kog.
Tilsæt mel og pisk energisk over blusset til blandingen slipper fra gryde og træske.

Tilsæt sammenpisket æg til blandingen, lidt ad gangen, så dejen ikke skiller - den må ikke blive for tynd, så pas på - det er ikke sikkert at alle æg skal tilsættes. Dejen må ikke flyde ud.

Der skal piskes meget grundigt, idet det er luft der får kagerne til at hæve.
Blandingen kommes op i en sprødepose og formes som en dråbe (svanens krop). Lav dernæst svanehoveder med poseformen som et "S"(hals og hoved).

Bag det hele i en forvarmet ovn 20 min. på 200°C. i midten.

Ovnen må ikke åbnes under bagningen, så falder den sammen. kagerne hæver meget, så der skal være god plads på pladen.

Sauce: Kog vand med sukker.

Hæld denne sirup over chokoladen og rør, til det opløses.

Creme: Pisk fløde og vaniljesukker til skum.
Anret først med chocosauce.

Vandbakkelse skæres over.

Læg vandbakkelsen som bund ovenpå chokolade saucen.

Dernæst en kugle is og cremen rundt om is.

Skær top af vandbakkelse i to.

Læg dem på hver side af cremen.

Sæt hovedet i isen og pynt med mynte.

Tips: Svanerne kan bages dagen før, da det tager tid og kræver lidt øvelse, at lave flotte svaner.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.177 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?