Logo

Svaner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Svaner

Dej:

5 dl vand

250 g smør

1/2 tsk bordsalt

20 g sukker

300 g hvedemel

8 æg

Sauce:

3 dl vand

150 g sukker

100 g mørk chokolade

Creme:

5 dl piskefløde 38%

vaniljesukker

5 dl vaniljeis

Pynt: 8 stilke frisk mynte

 

Vandbakkelsesdej: Kom vand, smør, salt og sukker i en kasserolle og bring det i kog.
Tilsæt mel og pisk energisk over blusset til blandingen slipper fra gryde og træske.

Tilsæt sammenpisket æg til blandingen, lidt ad gangen, så dejen ikke skiller - den må ikke blive for tynd, så pas på - det er ikke sikkert at alle æg skal tilsættes. Dejen må ikke flyde ud.

Der skal piskes meget grundigt, idet det er luft der får kagerne til at hæve.
Blandingen kommes op i en sprødepose og formes som en dråbe (svanens krop). Lav dernæst svanehoveder med poseformen som et "S"(hals og hoved).

Bag det hele i en forvarmet ovn 20 min. på 200°C. i midten.

Ovnen må ikke åbnes under bagningen, så falder den sammen. kagerne hæver meget, så der skal være god plads på pladen.

Sauce: Kog vand med sukker.

Hæld denne sirup over chokoladen og rør, til det opløses.

Creme: Pisk fløde og vaniljesukker til skum.
Anret først med chocosauce.

Vandbakkelse skæres over.

Læg vandbakkelsen som bund ovenpå chokolade saucen.

Dernæst en kugle is og cremen rundt om is.

Skær top af vandbakkelse i to.

Læg dem på hver side af cremen.

Sæt hovedet i isen og pynt med mynte.

Tips: Svanerne kan bages dagen før, da det tager tid og kræver lidt øvelse, at lave flotte svaner.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.293 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kalvekoteletter Ronaldo + HindbærrouladeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Hjemmelavet is 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• ValnøddeisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Stikkelsbærgrød med flødeskumDesserten er en dejlig klassiker: Grød kogt på stikkelsbær. Har du friske hyldeblomster...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os