Logo

Williamspære svøbt i smørdej samt abricoskage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Indbagt pære:
4 gode modne pærer, helst Williams, skrællede og befriede for kerner, pocheres i sukkerlage (sættes over i kold lage)
Sukkerlage:
1/2 l vand
125 g sukker
1 stang vanilje uden marv
 
1 pk  udrullet butterdej
Butterdejen svøbes om pocherede pære, smøres med æggeblomme, drysses med sukker og bages gylden ved 180ºC
Pæren serveres lun med abrikoskage.
 
 Abrikoskage
Abrikoskagen lægges sammen af nøddebunde og abrikoscreme, drysses på toppen med flormelis.
  
Nøddebunde:
125 g sukker
125 g blødt usaltet smør
125 g hasselnøddeflager
1 spsk glykose
3 spsk hvedemel
 
Abrikoscreme:
12 abrikoser
3 dl cremefraiche 38%
1 spsk flormelis
marv fra 1 stang vanilje
 
Nøddebunde:
Ingredienserne røres sammen, formes til en rulle og fryses.
Rullen skæres i skiver, som bages på en smurt bageplade ved 180ºC, indtil de er gyldne.
De bagte nøddebunde tages af med palet, medens de stadig er varme og sættes til afkøling.
 
Abrikoscreme:
Cremen røres stiv af cremefraiche, flormelis og vanilje.
Derefter tilsættes abrikoserne skåret i tern.

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.119 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Solbær- og myntesorbetEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Guf til is 3En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Tirami suEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Solbær sauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os