 
 
   
Grønne jordbær er let syrlige, og giver et godt modspil til mange fede og/eller søde retter. Både i det salte og søde køkken. De grønne
jordbær kan også syltes. Super for børnekokke
6 personer 
 
# Ingredienser 
½ kg røde jordbær 
1½ dl vand 
5 spsk sukker 
3 spsk majsstivelse 
2 spsk vand 
 
Myntefløde: 
¼ l piskefløde 
2 spsk finthakket mynte 
2 spsk flormelis 
Hakkede pistacienødder til pynt 
 
* Tilberedning 
1. Kog bærrene møre 2-3 min. i vand og tilsæt sukker. 
 
2. Rør maizenaen ud i koldt vand og rør jævningen i grøden
under omrøring. 
 
3. Kog grøden i ca. 1 min. og smag til. 
Serveres lun eller kold med myntefløde til. 
 
4. Pisk fløde, mynte og flormelis til et let skum. 
Stil i køleskabet frem til servering. 
 
5. Anret jordbærgrød i små glas. 
 
6. Top med myntefløde og drys med hakkede pistacienødder. 
 
Se alle opskrifter for børnekokke