 
 
   
Anret en tallerken med
lækker köfte kebab, bulgursalat, yoghurtdressing og chilirelish. Lav kebabspiddene
på grillen for at få den autentiske smag frem.
Tilberedningstid:1
time, 15 min. 4 pers.
 
# Ingredienser
600 g hakket lammekød
med 12% fedt
3-4 fed hvidløg
1 bundt mynte
1 bundt bredbladet
persille
1 løg
1 smule tørret
chilipulver
1 æg
1 håndfuld rasp
1 smule spidskommen
1 tsk salt
4 dl bulgur
1 bæger olivenolie
1 rødløg
100 g tomatkoncentrat
1 dåse flåede tomat
1 håndfuld mynte
2 økologiske citroner
1 bæger græsk yoghurt
spid på ca. 15 cm
 
* Tilberedning
Kebabspid:
Det hakkede lammekød,
røres med 1 æg, ca. en teske salt, lidt spidskommen, tørret chilipulver, et par
skefulde af den hakkede persille, og mynte, finthakket løg, hvidløg og rasp.
Lad farsen hvile i ca.
30 min. 
 
Saml farsen omkring spiddende
ca. 3 cm tykkelse. 
Tilbered spiddene på
en grill for at få den rigtige autentiske kebab smag.
 
Bulgursalat:
Kog bulgur, og lad den
køle helt af. 
Tilsæt lidt
olivenolie, så bulguren ikke klumper for meget. 
Tilsæt den hakkede
persille, mynte, rødløg, revet citronskal og saft fra 1 citron samt rigeligt
olivenolie. 
Smag til med salt og
peber.
Chilirelish:
1 finthakket løg, 3-4
fed fint snittet hvidløg, 1 hel medium stærk chili samt 1 spsk tørret chili
svitses af i lidt olie. 
Tilsæt
tomatkoncentrat, og steg det med. 
Tilsæt juicen fra en dåse
flåede tomater med 1 spsk sukker og lad det simre ved lav varme i ca. 20 min.
Juster evt. smagen til
sidst med yderligere sukker og lidt salt.
 
Citron-yoghurt:
Smag den græske
yoghurt til med citronskal, saft, salt, peber og lidt olivenolie. 
Den skal give friskhed
til det stærkt krydrede mad.
 
Se alle opskrifter for børnekokke