Chokolade er ikke kun
er til den søde tand, men som et eksotisk krydderi. Få en opskrift på kylling
på grillspid, marineret i sauce med chokolade.
Tilberedningstid: 2
timer. 6 pers.
# Ingredienser
BBQ-SAUCE:
1 løg
2 spsk olie
½ tsk paprika
½ tsk chilipulver
1¼ dl hønsebouillon
1¼ dl ketchup
½ dl limejuice
10 g brun farin
45 g Worcestershire sauce
1 spsk kakaopulver
30 g mørk chokolade
70%
KYLLING:
1 hel kylling
1 limefrugt
2 spsk havsalt
1 gren timian
2 stængler citrongræs
Peber efter smag
12 træspid
SYLTEDE BLOMMER
12 blommer (ca. 300 g)
3 spsk honning
½ tsk kanel
Salt og peber
* Tilberedning
BBQ-SAUCE:
Sautér finthakket løg
i en gryde med lidt olie ved lav varme i ca. 6 min.
Tilsæt resten af
ingredienserne (undtagen chokoladen) og kog det igennem i 10-15 min.
Tag gryden af blusset
og lad den stå lidt.
Kom det i en blender
og tilsæt chokoladen.
Blend saucen til
ensartet konsistens.
KYLLING:
Partér kyllingen og
skær kødet af benene og skroget i hele stykker.
Hold bryst og lårkød
adskilt.
Skær kyllingekødet i
mindre stykker af ca. 4 x 4 cm.
Kødet krydres med
salt, peber, lime, fintsnittet chili og citrongræs.
Massér det godt og lad
det marinere i 30-60 min.
Læg ca. 12 bambusspid
i vand samtidig.
Kom kødet på spiddene
så lårkød og brystkød er på hver sit spid.
Grill spiddene på en
meget varm grill.
Når de er næsten
færdige, smøres de med BBQ-saucen, og kommes tilbage på grillen.
Dette gentages et par
gange til BBQ-saucen karamelliserer på spiddene.
SYLTEDE BLOMMER:
Skær blommerne i små
tern på ca. 1 x 1 cm. Smid stenene ud.
Kom honningen i en
kasserolle, varm det op og lad den karamellisere let.
Tilsæt blommer og
kanel og lad det koge kort igennem i 1-2 min, så blommeternene stadig hænger
sammen.
Giv det et lille drys salt og
peber, kom det i en skål og lad det køle af.
Det skal være
stuetemperatur ved servering.
Server de grillede
kyllingespid sammen med de syltede blommer og gerne en let salat.
Se alle opskrifter for børnekokke