Logo

Ovnstegt kylling med citron – for børnekokke

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ovnstegt kylling med citron – for børnekokke

 
Lav en dejlig kylling fyldt med citron og krydderier. Server kyllingen til en dejlig spaghetti, sammen med skyen fra kyllingen og en god, sprød frisk salat.
Tilberedningstid: 2 timer. 4 pers.

 
# Ingredienser
1 kylling (gerne 1,5 kg)
1 citron
1 smule salt
1 smule friskkværnet peber
1 kvist rosmarin (eller ½ spsk tørret)
1 smule olie
1 smule smør
1½ dl hvidvin

 
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 175 °C.
Skyl kyllingen indeni og på ydersiden. Tør den af med køkkenrulle.

Krydr med salt og peber indeni kyllingen.

Vask citronen og skær den i fire dele.

Læg citronen ind i kyllingen.

Bind kyllingen sammen med bomuldssnor.

Hak rosmarinen og bland det sammen med salt som gnides ind på ydersiden af kyllingen. 

 
Varm en ildfast gryde op.
Hæld olie og lidt smør i.
Smørret gør, at det ikke sprøjter så meget og giver kyllingen en fin farve.
Brun kyllingen på alle sider.
Steg kyllingen færdig i ovnen. Det tager cirka halvanden time.

 
Fjern bomuldssnoren og pil citronen ud som smides ud. 
Læg kyllingen over på et fad. 
Hæld vinen over i stegegryden og kog det hurtigt sammen til en sky.
Hvis kyllingen har afgivet meget fedt, skal det skummes af inden vinen tilsættes.
Server kyllingen sammen med skyen, frisk båndspaghetti og en frisk salat

 
Se alle opskrifter for børnekokke

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 361 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her