 
 
   
At være med i køkkenet, styrker børnenes evner til at træffe sunde og varierede kostvalg. Det er godt samvær om noget spiseligt 
6 personer
 
# Ingredienser 
2 kyllingebryst 
½ grønsagsbouillonterning 
40 g smør 
4 spsk hvedemel 
4 dl mælk 
salt og peber 
200 g asparges 
(i sæson friske dampede asparges og udenfor sæson
aspargessnitter på dåse 
12 tarteletter
Finthakket persille eller brøndkarse 
Cherrytomater
Friskkværnet peber og salt
 
* Tilberedning 
1. Kog kyllingefilet i en gryde i 20 minutter med vand
tilsat ½ grønsagsbouillontern. 
Gem 3 dl kogevand. 
 
Tarteletter: 
2. Smelt smør i en gryde og pisk mel i til en melbolle. 
Pisk derefter mælk i, lidt efter lidt til saucen er helt
jævn. 
Kog op og lad saucen koge igennem 1-2 minutter under
omrøring. 
Smag til med salt, peber og tilsæt evt mere kogevand fra
kyllingen 
 
3. Skær hønsekødet i tern. Hæld asparges og aspargesvand i
saucen. 
Lun tarteletterne i ovnen. 
 
4. Fyld de lune tarteletter med sauce og pynt med persille
eller brøndkarse og kværn sort peber over, samt ½ cherrytomater og et lille drys flagesalt. 
 
Nogen tager det tungt, andre tarteletter
 
Se alle opskrifter for børnekokke