Logo

Filocigarer med kød fyld og dip

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

fillocigarer med kød fyld og dip

 

Sæt sprøde fillocigarer eller små kødboller på bordet til en hyggelig aften. Cigarerne er fyldt med hakket kød, feta og oliven.

ca. 20 stk. Arbejdstid: 45 min. Stege/bagetid: 30 min.

#

1 løg

1 fed hvidløg

2 tsk frisk oregano

2 tsk frisk mynte

250 g hakket kød (lam, okse, kalv eller svin)

1 spsk olie

75 g fetaost

50 g sorte oliven uden sten

2-4 ark fillodej

75 g smeltet smør

evt. 1 spsk nigellafrø ("jomfru i det grønne") PAS PÅ, der er kraftige

salt og peber

 

Dip:

¼ liter græsk yoghurt

1 fed hvidløg (knust)

frisk mynte

salt og peber

*

 

Hak løg, hvidløg og krydderurter.

Brun kødet på en pande med olie og tilsæt løg og hvidløg.

Steg under omrøring et par min og tag det af varmen.

Tilsæt oregano, mynte, salt og peber, og kør det i en foodprocessor sammen med feta og oliven.

 

Læg et ark fillodej ud på bordet, og pensl det med smeltet smør.

Del arket i rektangler (ca. 16x20 cm) og fordel en skefuld kød langs den korte side af hver dejfirkant.

Rul dejen omkring fyldet en gang, fold enderne op, pensl kanterne med smør og rul dejen helt sammen.

Gentag med resten af dej og fyld.

 

Læg rullerne på en bageplade med bagepapir, og pensl dem med smeltet smør.

Drys evt. med nigellafrø, og bag rullerne i ca 20 min. ved 220 °C.

 

Server med en dip rørt af græsk yoghurt, knust hvidløg, finthakket mynte, salt og peber.

Du kan også servere en skøn salsa til.

 

TIPS: Opbevar den rå dej under et fugtigt viskestykke, så den ikke tørrer ud.

fillodej (fra græsk: φύλλο [fillo] 'blad') er flager af usyrnet meldej, som bruges i retter fra Balkan og Mellemøsten. fillodej er lavet af hvedemel, vand, lidt olie og raki eller hvid eddike. I nogle desserter bruges også æggeblommer.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 1.144 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her