Surt vejr, sur stemning og dårligt humør. Hvad med at redde
familiens aften? Bliv dagens helt og lav en rigtig hjemmelavet pizza helt fra
bunden.
# Ingredienser
Pizza-sauce:
4 tomater
2 spsk olivenolie
2 skalotteløg
1 spsk tomatpuré
1 kvist timian
1 fed hvidløg
salt, peber
Pizza-dej:
225 g hvedemel
75 g rugmel
20 g gær
1 dl lunkent vand
1 spsk olivenolie
½ tsk salt
½ tsk sukker
* Fremgangsmåde
Løgene hakkes fint.
Tomaterne skoldes, befris for skind og kerner, og kødet
skæres i fine tern.
Sammen med finthakket hvidløg sauteres løg, tomat og bladene
fra en lille kvist timian i olie ved svag varme.
Pureen tilsættes og saucen simrer videre ved svag varme og
smages til sidst til med salt og peber.
Bliver den for tyk, kan den spædes op med lidt hvidvin eller
vand.
Friske basilikumblade kan evt. tilsættes.
Sukker opløses i lunkent vand, hvorefter gæren røres ud i
det og salt tilsættes.
Melet blandes i og olien tilsættes.
Måske skal dejen tilføres lidt mere væde.
Dejen æltes smidig og hæver, tildækket, til dobbelt størrelse
i ca. 1 time.
Slås ned og æltes igen sammen.
Dejen lægges direkte på en oliesmurt bageplade og trykkes
ensartet flad med hænderne inden fyldet kommes på - Altid tomatsaucen først.
Til fyldet kan du bruge salami, pølserester fra dagen før,
skinke, rejer, muslinger, tomater, oliven, champignon osv. Mulighederne er
næsten ubegrænsede. På toppen drysser du med rund hånd reven ost af parmesan,
mozzarella o. lign.