Prøv disse lækre hjemmebagte knækbrød med tre forskellige former for laks i form af koldt røget laks, varm røget laks og gravet laks. Lækkert og nemt at lave.
Koldt røget laks og peberrodssalat
Gravet laks med rævesauce
Varm røget laks most med Buko Pikant flødeost
Tilbehør: purløg, dild og limebåde
Hjemmebagt knækbrød, se nedenfor
Fordel pålægget på brødene, og pynt med tilbehøret.
Ostelandgangsbrød
Brie eller frisk gedeost Cabretta
Gorgonzola eller Blue Castello
Emmentaler
Tilbehør: hasselnødder, valnødder, radiser, purløg og syltede hyben er også godt til.
Tips:
Knækbrød skal opbevares i lufttæt plastikboks eller pose, så de ikke bliver bløde af fugt.
Spis de sprøde, lækre knækbrød på dækket, hvis du ikke vil have krummer i hynderne.
Du kan selvfølgelig springe over gærdet og købe runde knækbrød, hvis du ikke vil bage dem hjemmefra. Lad fantasien løbe løbsk med pålægget.
Hjemmebagt knækbrød
10 stk.
# Ingredienser
4 dl (240 g) rugmel
4 dl (240 g) hvedemel
2 dl (70 g) havregryn
1 tsk bagepulver
1 spsk sukker
1 tsk salt
100 g smør
4 dl kærnemælk eller andet surmælks produkt
* Tilberedning
Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål. Smuldr smørret i.
Saml dejen med kærnemælken, og ælt den godt igennem.
Del dejen i 10 boller.
Rul bollerne ud til flade 3 mm tykke cirkler på et melstrøet bord.
Prik eller rids dem, så der dannes et mønster af 4 trekanter (der er selvfølgelig rig mulighed for at lave andre faconer).
Læg brødene på bageplade, og bag dem midt i ovnen ved 180 °C i ca. 15 minutter.
Læg dem på en bagerist, og lad dem køle af.