Overrask gæsterne med kyllingebryst og grønsager smukt
indpakkede i fillodej. Det er både enkelt og let at lave.
• Kylling er en god jern-, zink- og kaliumkilde • fillodej
indeholder intet fedt eller kolesterol.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 15 min. 4 Portioner
# Råvarer til Kylling i fillodejspakker
4 kyllingebryster a 125 g
8 forårsløg
½ rød peberfrugt
1 gulerod
8 ark fillodej
1 appelsin saften af
4 tsk olie + olie til pladen
4 tsk friskpresset limesaft
eller 4 tsk friskpresset appelsinsaft
salt og friskkværnet peber
4 tsk smeltet smør eller margarine
* Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 175 °C. Smør en bageplade med olie.
Skyl kyllingebrysterne i rindende koldt vand og skær ridser
på brysterne s overside.
Fjern evt. fedt.
Skyl og rens forårsløgene og skær dem i 2 cm store bidder.
Rens peberfrugten og striml den.
Skræl guleroden og skær den i fine strimler.
2 Del fillodej-arkene, klip eller skær dem i store rektangler
ca. 20x30 cm og læg dem på et stykke bagepapir eller smørrebrødspapir (se Tips
& råd).
3 Læg 2 fillodej-ark på en ren bordplade.
Pensl det ene med appelsinsaften og læg det andet ovenpå.
Pensl yderligere en gang med appelsinsaften.
4 Læg et kyllingebryst midt på fillodejarket.
Læg en fjerdedel af grønsagerne på.
Dryp med 1 tsk olie og 1 tsk lime, eller appelsinsaft.
Drys med salt og peber.
Luk fillopakken til (se Tips & råd).
Gør det samme med de resterende kyllingebryster.
5 Placer pakkerne på bagepladen med sammenføjningen nedad.
Pensl hver pakke med smeltet fedtstof.
Bag i ovnen i 15 min., til pakkerne er gyldne og server dem
straks.
Tips & råd
Læg fillodejen mellem to ark smørrebrødspapir. Læg et fugtigt
viskestykke ovenpå.
Dette gør at dejen ikke tørrer ud. Arbejd hurtigt med
fillodej.
Luk fillodejspakken ved først at folde langsiderne over og
dernæst kortsiderne.
Rul kyllingen ind og niv kanterne til så det fæstner.
PR. PORTION: Energi: Kcal 240 = kJ 1008
Kulhydrat 11 g Protein 31 g Fedt 8 g (30%) Fibre 2 g