Den rette blanding af stærke krydderier giver kyllingelårene
en aldeles pragtfuld stærk, men god smag.
• Krydderblandingen gør, at du kan udelade salt • Kylling
uden skind giver færre kalorier og mindre fedt. Forberedelse 15 min. Tilberedning 45 min. 4 Portioner
# Råvarer til Kyllingelår fyrige og billige:
8 kyllingelår
smør eller margarine til bradepanden
KRYDDERMIX:
2 spsk paprika
1 tsk cayennepeber
1 tsk sennepspulver
1 tsk timian
1 tsk groftkværnet sort peber
¼ tsk chilipulver
GARNERING:
citronbåde
* Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 175 °C.
Smør en bradepande med fedtstof.
2 Bland paprika, cayennepeber, sennepspulver, timian, sort
peber og chilipulver i en dyb tallerken.
Hvis du vil mindske fedtindholdet tager du skindet af
kyllingelårene.
3 Hvis kyllingelårene er uden skind, skærer du et par snit
på langs i kødet og panerer dem i krydderblandingen.
4 Placer kyllingelårene i den smurte bradepande og steg i
ovnen, vend dem en gang.
Steg kyllingen til den er gennemstegt, ca. 40 min.
Garner med citronbåde.
Tips & råd
Kylling harmonerer godt med mange urter og krydderier.
Prøv gerne at krydre med kanel, nelliker, allehånde eller
vanilje.
Kyllingekød skal altid være gennemstegt. Kyllingen er
færdig, når den afgiver en klar kødsaft. Kontroller ved hjælp af en stegenål
eller en gaffel.
VARIATION
Kyllingelårene bliver ret så stærke.
Hvis du ønsker en mildere variant, kan du blande
krydderierne med 2 dl yoghurt naturel og 2 spsk finthakkede cashewnødder.
Mariner kyllingelårene i yoghurten 2 timer i køleskabet.
Følg opskriften, men dæk med folie, mens kyllingen steges i
ovnen.
Server med løse ris.
PR. PORTION: Energi: Kcal 323 = kJ 1356
Kulhydrat O g Protein 38 g Fedt 19 g (53%) Fibre O g