
 
Saftig og sød honningmelon med lækker skinke er en
forfriskende let forret - eller småret til en varm sommerdag. Lynhurtigt •
Honningmelon indeholder meget betakarotin, som kroppen kan omdanne til
A-vitamin, der er godt for hud, hår, øjne og slimhinder. 
Forberedelse 5-10 min. 4 portioner 
 
# Råvarer til Melon med skinke:
1 honningmelon 
100 g parmaskinke tyndt skivet 
eller anden tørret skinke (ikke røget) 
100 g tyndt skivet kogt skinke 
½ tsk groft kværnet sort peber 
1 citron 
citronmelisseblade 
* 
 
Fremgangsmåde:
1 Del melonen og fjern kernerne. 
Del halvdelene en gang til, så de bliver kvarte. 
Del derefter hver fjerdedel i 3 både. Skær forsigtigt
skallen løs fra frugtkødet og stil 3 både på hver tallerken. 
 
2 Læg skinkeskiverne luftigt over melonbådene og drys med
lidt groft kværnet sort peber. 
 
3 Garner med en skive citron og et par citronmelisseblade. 
 
4 Dryp lidt friskpresset citron over lige inden serveringen.
Sprøde grissini passer godt til denne forret.
 
Variation: 
Erstat melonen med friske figner. Tag 2-3 figner pr. person,
skyl dem godt og del dem i kvarte. Løsn frugtkødet og læg det tilbage i
skallen. Dryp evt. med lidt citronsaft. Det bliver ekstra lækkert med
oliemarinerede tørrede tomater, parmaskinke, og tyndt skivet, lufttørret
salami. 
 
Tips & råd 
 
 
Det er lettest at fjerne kernerne fra det bløde frugtkød med
en lidt skarp ske. 
 
 
Småt og godt: lav små melonkugler af frugtkødet og sæt dem
på pinde med en bid sammenrullet skinke. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 141 = kJ 586 
Kulhydrat 17 g Protein 12 g Fedt 3 g (19%) Fibre 2 g