Denne ostedip er ideel til snacks. Den smager også godt til
råkoststave og til sprødristet brød.
• Hvis du vil spare på kalorierne, så anvend mager hytteost
og/eller kvark.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 1 time incl. trækketid. 4
portioner
# Råvarer til Hjemmelavet ostedip
1 fed hvidløg
½ bundt af hver: basilikum, persille og purløg
4 kviste frisk merian eller 1 spsk tørret
2 kviste frisk oregano eller ¾ tsk tørret
100 g kvark
100 g hytteost
1 tsk friskpresset citronsaft
ca ⅓ tsk
salt
¼ tsk hvid peber
DEKORATION:
purløg og små basilikumblade
*
Fremgangsmåde:
1 Pil hvidløget og hak det fint.
Skyl alle de friske krydderurter.
Nip bladene af basilikum, merian og oregano.
Hak det hele fint med persille og purløg.
Læg kvark, hytteost og hvidløg i en høj skål og kør
blandingen til en puré med en blenderstav.
Eller læg ingredienserne i en foodprocessor og kør til en
puré.
Tilsæt citronsaft, salt og peber og purer yderligere, så det
bliver en fin cremet masse.
Tilsæt til slut krydderurterne og bland dem i med håndkraft
- blend ikke!
Hæld dippen i en glasskål. Dæk med folie og stil koldt 1
time.
Garner med purløg og basilikumblade lige inden serveringen.
Byd råkost og ristede tynde brødsnitter til.
Tips & råd
Blend i en foodprocessor eller med en blenderstav.
Konsistensen kan du bestemme, men mix ikke for længe, for så
kan cremen blive for tynd.
Dekorativt: skær en tynd skive af bunden på cherry tomater,
så de står stabilt.
Skær et låg af og grav indmaden ud. Fyld tomaterne med dip.
Variation: Bland fintsnittede rå grønsager som fx agurk,
gulerødder, selleri samt nogle ringe forårsløg eller porre i dippen.
PR. PORTION: Energi: Kcal 68 = kj 285
Kulhydrat 2 g Protein 6 g Fedt 4 g (53%) Fibre <1 g