Hyggeligt er det at sidde sammen med venner og nyde et lidt
anderledes måltid. Prøv denne ostefondue ved dit næste gæstebud.
• Hvis du ikke vil have alkohol i fonduen kan du erstatte
vinen med æblejuice og 3 spsk citron- eller limesaft. Udelad også brændevinen.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 50 min. 4 Portioner
# Råvarer til Ostefondue
500 g franskbrød eller baguette
250 g gruyereost
250 g emmenthaler- eller Danboost
3 dl tør hvidvin
1 stort fed hvidløg
1 spsk Maizena eller kartoffelmel
2 cl kirch eller brændevin
1 knivspids hvid peber
1 spsk paprika
1 knivspids reven muskat
* Fremgangsmåde:
1 Skær brødet i mundrette bidder.
Riv de to slags ost groft eller skær dem i små tern.
2 Hæld vinen i en fonduegryde, helst af keramik.
Varm vinen langsomt ved svag varme.
Tilsæt osten, lidt ad gangen og lad den langsomt smelte
under omrøring.
Pil hvidløget og læg det hele fed i gryden.
3 Rør melet ud i kirch eller brændevin.
Rør blandingen i den glatte, tyktflydende ostemasse.
Varm massen op, men lad den ikke koge, for så bliver osten
sej.
4 Smag til med peber, paprika og muskat.
Placer gryden på bordet over en varmekilde, fx en
spritflamme, så ostemassen holder sig varm.
5 Sæt brødstykkerne på lange gafler og dyp dem i fonduen.
Stil små skåle med fintskårne grønsager som agurkeskiver,
tomatbåde, radiser, cornichons (små syltede agurker) og løg på bordet.
Tips & råd
Bland gerne forskellige ostesorter i fonduen. Den
schweiziske ost Vacherin fremstilles specielt til brug i ostefonduer.
Hvidt brød som skal bruges til fondue skal have en hård
skorpe så det holder sammen.
Baguette er nok det bedste valg.
PR. PORTION: Energi: Kcal 798 = kJ 3351
Kulhydrat 69 g Protein 45 g Fedt 38 g (43%) Fibre 4 g