Logo

Ølbrygning på komfur

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Malt kan købes via internettet, eller hos Amager Ølhus eller hos vin- og ølbrygnings entusiaster. Eller på et malteri. Fuglsang Bryghus og Refsvindinge Bryghus malter selv, ellers er det meste købt færdigmaltet.
Man kan selv riste sin malt i en ovn eller lidt af gangen i en wok under konstant omrøring.
Malten skal have været spiret inden den kan ristes.
Blød malten ud i vand i et døgn, og rist den så i den grad der er brug for. Er malten mørkristet, bliver øllet mørkt. Pilsnermalt er f. eks. lyst ristet. Det meste øl af høj kvalitet indeholder flere typer malt, for at afrunde smag og kulør.
Efter ristning knuses malten i en kaffemølle eller foodprocessor. Det må ikke blive til hvedemel, men skal blot knække kernerne så sukkerstofferne kan komme ud i brygget og omdannes til alkohol.
--
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.149 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Gammel svensk juleglögEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Rystet kaffecocktailEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Grønlandsk kaffeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Fennikel-pæresalat med blåskimmelostFå gode ingredienser, der tilsammen giver stor smag og prikken over i'et er den indkogte...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os