Logo

Arnes julegløgg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
1 flaskerødvin (tag ikke den bedste du har)
2 dl julebryg
1 1/2 dl portvin
1/2 dl whisky
4 stk appelsinskiver
2 stk citronskiver
50 g brun farin
4 stk hele kardemomme
1 stk hel ingefær
1 hel kanel
10 hele nelliker
100 g rosiner
50 g mandler

Rødvinen hældes op i en gryde, tilsæt nu, julebryg, portvin og whisky i nævnte rækkefølge; på en sådan måde, at det der kommes i, kun lige kan anes, men ikke dominerer smagen, (derfor vil angivne mængder være ca. mål, da ikke al vin og spiritus er lige sød/tør, eller stærk). Gryden sættes over svag varme, varmes op lige til under kogepunktet ( må ikke koge ). Imens gløggen varmer, hakkes de smuttede mandler groft; de kommes i sammen med rosinerne ( de forholdsvis mange rosiner i denne opskrift; er pga. sukkerstoffet og smagen, frem for en større mængde farin). Krydderierne kommes i en lille gryde med 1 1/2 dl vand ( må gerne brækkes el. skæres lidt i stykker først ). De koger i 3-5 min; hældes gennem en sigte ned i gløggen, kommes tilbage i den lille gryde hvor de igen koger 3-5 min. i 1 1/2 dl vand, (vent! med, at komme anden kogning i før til sidst). Kom nu citron og appelsinskiver i inden der smages til med farin og det sidste afkog af krydderierne.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.905 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Hyldeblomstdrik 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Te af vilde blomsterEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Ingefær-vækker - RåEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• HindbærkageLæg saftige kagebunde sammen med hindbærflødecreme og pynt det hele med hindbærsukker og...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os