Logo

Brombærportvin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
ca. 1 portion

Saften fra 10 kg brombær, fortyndet med vand til 20 liter
4 kg sukker
1 pose gærnæringssalt
1 portion portvinsgær
1 kg sukker
1 flaske finsprit eller 2 flasker vodka

Kom saften i en vinballon, tilsæt sukker, gærnæringssalt og vand.
Ryst blandingen godt og tilsat portvinsgær.
Ryst godt en par gange daglig indtil sukkeret er opløst.
Gæringen skal forgå ved stuetemperatur.
Efter mindst 2 måneder er gæringen slut.
Gærstop tilsættes og så skal den stå og bundfælde i en uges tid.
Vinen hæves over på en ren vinballon uden at få bundfældet med.
Ryst den 1 gang om dagen i 2-3 dage for at få overskydende kulsyre ud.
Tilsat så et kilo sukker opløst i 2 liter vand, 1 liter finsprit 96% eller i stedet for det eventuelt 2 flasker vodka.
Lad den stå 1 måned mere og kom den så på rengjorte flasker. Den bliver bedre og bedre med tiden.
Nogle af brombærrene kan godt erstattes med blommer.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.309 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?