Logo

Hjemmelavet æblesaft

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

 

Hjemmelavet æblesaft

Æblesaft, hjemmelavet, ca. 2 liter

1 l vand
1 l sukker (ca. 850 g)  
1½-2 kg æbler
1 vaniljestang
2 stykker hel kanel
skal og saft af 2 citroner
3 spsk citronsyre

Skyl æblerne godt og skær dem i både - lad kernehusene være, de giver ekstra smag.

Børst citronerne grundigt under rindende vand.

Skræl dem med en kartoffelskræller og sørg for ikke at få noget af den hvide, bitre del af skallen med.
Skær vaniljestangen op på langs.

 

Lad vandet koge op i en stor gryde sammen med sukker, vaniljestang, kanel og citron (saft og skal).

Tilsæt æblerne og citronsyren og lad det småkoge i 15 min.

Tag gryden fra varmen og lad æblesaften trække under låg og på køl i mindst 1 døgn.
Si saften og hæld den på omhyggeligt rensede flasker. (Atamon)

De skal opbevares i fryseren, så de må ikke være mere end 3/4 fyldt.

Eller lav "isterninger" af saften, og server dem direkte i glas med vand.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (13 stemmer)
Siden er blevet set 17.829 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Russisk vodka-gløggEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Guanabana frugtshotRubicon Guanabana Juice. Guanabana frugten kommer fra skovene på Filippinerne. Juicen har...
• Smoothie med jordbærEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Ris a la mandeSe, hvordan du laver en lækker og luftig ris a la mande til juleaften. Husk at gemme en...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
39926-07-2014 08:30:36 Eva
Du skriver at man kan putte isterningerne i vand, er det saft der skal fortyndes med vand og med hvor meget?
40027-09-2012 23:03:55 madABC
I denne opskrift bruges Atamon til at rense flaskerne med.
40127-09-2012 22:41:24 ruth toft
Ja, jeg bruger også atamon i saft og andet der skal stå i flere måneder. Jeg mener bare at hvis saften opbevares i fryseren er det unødvendigt at bruge atamon ;-)
40227-09-2012 19:55:38 madABC
Atamon kan bruges både til at rense flasker og til at forlænge holdbarheden. Læs mere på flaskens etiket.
40327-09-2012 19:47:17 ruth toft
Hvis saften skal i fryseren er de vel ikke nødvendigt at skylle flaskerne i atamon, eller? Jeg har lavet saften med sødemiddel i stedet for sukker. Det kan godt anbefales hvis man skal passe på ikke at få for meget sukker. Tak for en god opskrift :)
40404-09-2012 11:42:00 Sannie
Hej. Skal saften nødvendigvis opbevares i en fryser? Kan man ikke nøjes med at hælde den på flaske og lade stå i en kælder? Så kan den vel også holde sig i nogle måneder...
40510-10-2011 21:45:51 hans sørensen
Dejligt med en hurtig respons. Tusinde tak,glæder mig til at lave mosten og smage.
40610-10-2011 19:30:16 madABC
Til Hans. Jeg har checket opskriften (og tilføjet vægten på sukker.
40710-10-2011 19:01:30 hans sørensen
Ang. sukker er det så 1 kg du mener???
40827-10-2010 10:41:12 TB
Dejlig frisk saft som er let at lave :-)

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os