Denne drink tilsættes frisk ingefær og den fyldes op med brusende sodavand med ingefærsmag.
Til een 1,75 literkande, nok til ca. 8 glas
75 g strøsukker
150 ml vand
8 skiver frisk ingefærrod
1 lille, meget moden, frisk ananas eller 550 g forberedt ananas
1 moden mango
saften fra 2 små citroner
masser af isterninger
450 ml sodavand med ingefærsmag
Opvarm sukker og vand på en pande, indtil massen er klar.
Tilsæt ingefærskiverne, bring det i kog og lad det simre i 2 minutter.
Lad det køle af og stil det i køleskabet i 2 timer.
Hvis du bruger en frisk ananas, skær da toppen og bunden af og fjern al skrællen og de små brune "øjne".
Skær den i kvarte, fjern kernen og skær kødet i grove stykker.
Hvis du bruger forberedt ananas, så bare skær kernen væk og hak kødet groft.
Skræl mangoen og skær kødet fra stenen. Kom ananas og mango i en blender og si ingefærsiruppen hen over.
Blend massen til den er meget jævn.
Fyld en afkølet glaskande (1,75 liter) med isterninger og hæld ananasblandingen og citronsaften over.
Fyld op med ingefærsodavanden, rør godt rundt og server.
Drink tips: Tilsæt et mål hvid rom i hvert glas.