Logo

Nordisk glögg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Nordisk glögg

Ca. 4 liter glögg

 

25 g hele nelliker
25 g kardemomme, groft knust
2 kanelstænger
¼ muskatnød, stødt groft
Skal fra 1 stk. appelsin (helst økologisk)
Saft fra 3 stk. appelsiner (helst økologisk)
Saft og skal fra 1 stk. citron (helst økologisk)
50 g frisk ingefær i stykker
500 g rørsukker (helst økologisk)
50 g rosiner hakket (helst økologisk)
30 g pomerans skal (special købmand)
4 stk. laurbærblade
15 g hel sort peber
10 g hel allehånde
3 lit. rødvin (kraftig)
5 dl portvin (rød)
3 dl mørk rom
3 dl snaps (Brøndums)
Rosiner efter behag
Mandelsplitter efter behag

 

Alle ingredienserne kommes op i en gryde med tætsluttede låg, bringes op på 98°C og simrer i en time, lad glöggen trække i 24 timer og sigt krydderierne væk.
Varm glöggen op til 65-70°C og tilsæt snaps, server straks med rosiner og mandelsplitter.
Læg evt. rosiner i lidt snaps en time før servering.
Tilsæt evt. mere sukker for en sødere glögg

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.455 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?